Hoi! Ik ben Chantal. Vrouw, echtgenote, moeder, dochter, ondernemer, vriendin, economisch psycholoog, (team)coach en feng shui expert.

Ik heb jarenlang gewerkt in het marktonderzoek, met veel klanten in de financiële dienstverlening. Veel uitdaging, vrijheid en ook zekerheid. En toch ben ik na een proces van jaren uit loondienst gegaan, na 12,5 jaar. Waarom? Goede vraag. Ik leg het uit.

Ik wist precies waar ik aan toe was. Wat van me verwacht werd. Kreeg veel ruimte voor mijn ideeën en veel vertrouwen. En toch was ik niet gelukkig. Hoe verwend kun je zijn. Of stom. Of verwend en stom… Dat heb ik jaren gedacht. Jaren heb ik mijn eigen dromen weggestopt. Met allerlei terechte redenen.

Ik wilde moeder worden. Mijn man opende net een eigen zaak. We wilden nog een keer verhuizen. Een deel van mezelf parkeren was een bewuste keuze. Alsof ik dit deel van mezelf in een mooi doosje in een kast had opgeborgen. Zichtbaar, maar opgeborgen achter glas.

En toen was het klaar met mezelf voor de gek houden en doen alsof. Ik vertoonde allerlei overspannen klachten. Als dit nog langer zou doorgaan, zou ik omvallen…

Waarom ik nu doe wat ik doe? Omdat ik vind dat ik mijn hart mag volgen. Mag doen waar ik gelukkig van word. Omdat ik voel dat ik meer te bieden heb dan blijven bij het ‘makkelijke’ bekende. Ik ook maar een mens ben en mijn best doe in al mijn rollen. En omdat ik weet dat ik daarin niet de enige ben. “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden.” Ik geloof er in. Heb het lef jouw eerste stap te zetten en wie weet wat er dan gebeurt.

Waarom deze naam? Blinck is afgeleid van uitblinken, een woord met passie, trots, stralen. Geschreven met CK omdat dat mijn initialen zijn van voor ik trouwde, het is mijn basis. Het roept beweging en actie op. En met een knipoog, het leven is al serieus genoeg. Studio vanwege het creatieve, zelf aan de slag, in de metamorfose. Studio Blinck gaat voor uitblinckers, mensen met passie en lef en willen bijdragen.

Ik hou van contrast. Oud en nieuw. Zwart en wit. En geel, en roze. Niet te saai of voorspelbaar. Ik hou van verandering in mijn huis en verbouwen. Ik hou ook van zelf de boorhamer en een kwast oppakken. Ik hou van het verhaal achter een mens of huis. Ik hou van diepgaande gesprekken en ook van foute party’s waarbij ik me mag verkleden. Ik hou van combineren. En gebruiken wat er al is. Nieuw leven blazen in een oud meubelstuk. Waar ik ook van hou is openheid en eerlijkheid. Liever een moeilijk gesprek dan dat iets in de lucht blijft hangen. Ik hou ook van besparen, aanbiedingen, een lagere hypotheekrente. En ik hou van jezelf en het leven niet te serieus nemen. Al betrap ik mezelf daar ook gewoon op. Ik hou van mens zijn. En bovenal hou ik van mijn lieve man Jeroen en zoontjes Lenn en Vinn.

Ik hou niet van verspilling, ‘droeftoeters’ (dit woord heb ik geleerd van Jan van Setten), steriele inrichtingen, maskers, systeemplafonds, werk doen waar niemand blij van wordt, een oordelende cultuur en lang in de file staan. Ik hou ook niet van verandering in de mensen om me heen. En ook niet van boodschappen doen en huishoudelijke klusjes waar je natte handen van krijgt.

Voor wie nieuwsgierig is, een lijstje met opleidingen:

Missie

De missie van Studio Blinck is om van iedere ondernemende professional een Uitblincker te maken! Zodat zij vanuit een sterke basis hun levenswerk kunnen uitvoeren. Van inzicht naar actie!

Uitblincker: persoon met het lef te excelleren, zich te onderscheiden, op te vallen, zichzelf te zijn, te schitteren, uitmuntend te zijn, anderen voorbij te streven en te stralen op zijn of haar unieke wijze.

Thuisbasis: voedingsbodem voor huidige en toekomstige Uitblinckers. Dit is de plek waar je je thuis voelt. Waar je vrij bent, lacht, huilt, ontwikkeling en groei plaatsvindt. Dit zit in je omgeving en ook in jezelf.

Levenswerk: werk, taak, opdracht waarin iemands talenten samenkomen en unieke toegevoegde waarde wordt geleverd, vaak een leven lang.

Waarom – Hoe – Wat

Waarom? Omdat ik de overtuiging heb dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te willen worden. Jij bent jouw basis. Iedereen verdient het zijn unieke talent te laten zien. Het is zonde wanneer energie verloren gaat. Deze energie kan beter gaan naar dat wat er echt toe doet.

Als de basis klopt, kun je je volop geven in de buitenwereld. Ik geloof dat die buitenwereld mensen nodig heeft die hun hart volgen. Die loskomen van wat ‘moet’ en werkelijk gaan doen waar ze van dromen. Samen maken we de wereld mooier. Stapje voor stapje, mens voor mens, bedrijf voor bedrijf.

Ik geloof in:

  • het belang van een goede basis.
  • persoonlijk en uniek als uitgangspunt.
  • aantrekkingskracht. Aantrekkelijk zijn door wie je bent, niet hoe je doet.
  • samenhang, harmonie, balans, het complete plaatje, yin en yang.

Hoe ik werk? Ik observeer, voel, zie, vraag, analyseer, structureer, coach, adviseer, inspireer, motiveer en help ondernemers, vrouwen, mannen, gezinnen, teams met hun aantrekkingskracht, uitstraling, effectieve communicatie en woon en werk- uitdagingen. Ik combineer al mijn opgedane kennis en ervaringen als vrouw, moeder, dochter, ondernemer, werknemer, economisch psycholoog, (team)coach en feng shui expert.

Wat ik precies doe? Ik bied online en offline opleidingen, workshops, coaching en advies aan. Daarmee leer en inspireer ik ondernemers en ondernemende professionals op eigen wijze uitblincken.